Králík téměř dietní recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 králík
- máslo
- asi 200 g anglické slaniny (proto téměř:-)
- 2 velké cibule
- trošku mouky
- 3 středně velké mrkve
- trochu rozinek
- sůl
- pepř (nejlépe drcený bílý)
- asi 150 g sušených švestek
- 1/2 l piva
Postup Králík téměř dietní
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažné vodě necháme nabobtnat vypeckované švestky a rozinky.
Na rozpuštěném másle opečeme anglickou slaninu na kostičky, na tomto tuku opečeme naporcovaného králíka, vyjmeme a na stejném tuku osmahneme nakrájenou cibuli a mrkev na kolečka.
Porce králíka se zeleninou vložíme buď do remosky, nebo do papiňáku (záleží na zvyku), osolíme (pozor, už je tam slanina, tak to nepřežeňte), opepříme a zalijeme pivem.
Po asi 30 minutové tepelné úpravě přihodíme namočené ovoce a dovaříme nebo dopečeme. Šťávu můžeme trochu zahustit moukou, ale většinou je hustá dost. Podáváme s rýží nebo bagetou a necháme se hodně chválit:-)