Králík téměř dietní recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

1 králík
máslo
asi 200 g anglické slaniny (proto téměř:-)
2 velké cibule
trošku mouky
3 středně velké mrkve
trochu rozinek
sůl
pepř (nejlépe drcený bílý)
asi 150 g sušených švestek
1/2 l piva

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě necháme nabobtnat vypeckované švestky a rozinky.

  2. Na rozpuštěném másle opečeme anglickou slaninu na kostičky, na tomto tuku opečeme naporcovaného králíka, vyjmeme a na stejném tuku osmahneme nakrájenou cibuli a mrkev na kolečka.

  3. Porce králíka se zeleninou vložíme buď do remosky, nebo do papiňáku (záleží na zvyku), osolíme (pozor, už je tam slanina, tak to nepřežeňte), opepříme a zalijeme pivem.

  4. Po asi 30 minutové tepelné úpravě přihodíme namočené ovoce a dovaříme nebo dopečeme. Šťávu můžeme trochu zahustit moukou, ale většinou je hustá dost. Podáváme s rýží nebo bagetou a necháme se hodně chválit:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!