Králík s vepřovými výpečky na černém pivu recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

4 zadní králičí nohy
900 g vepřové plece
150 g škvařeného vepřového sádla
350 ml 10° černého piva(nebo vody)
250 ml vývaru
2 lžíce kmínu
2 velké cibule
8 stroužků česneku
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibule a česnek nakrájíme nadrobno a společně s kořením dáme do velkého pekáče. Plecko naporcujeme na větší kusy a všechno maso osolíme. Vložíme k cibuli, posypeme kmínem a poklademe kousky sádla.

  2. Podlijeme pivem, vývarem a přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 165°C na 70 minut.

  3. Poté víko odstraníme, teplotu zvýšíme na 200°C a za občasného polévání výpekem dopékáme doměkka a na barvu.

  4. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!