Králík s nudlemi udon recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 0,6 kg vykostěného králičího masa
- 3 lžíce rýžového oleje
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 0,2 l vína mirin (lze nahradit 0,2 bílého vína + 2 lžičkami třtinového cukru)
- 0,1 l světlé sójové omáčky
- 227 g nakládaných bambusových výhonků (plátky)
- jidášovo ucho
- (glutaman)
- Příloha:
- nudle udon
Postup Králík s nudlemi udon
Postup přípravy receptu
-
Vykostěného králíka nakrájejte na velikost sousta. Ve woku rozpalte olej a maso osmahněte, zalijte polovinou vína a sójové omáčky. Duste do měkka, trvá to asi 10 minut.
Houby zalijte vřící vodou. V nabotnalém stavu by měly být ve stejném objemovém poměru jako bambusové výhonky.
Uvařte nudle dle návodu.
Očištěnou cibuli nakrájejte na klínky a česnek na plátky. Maso vyduste na tuk, přihoďte cibuli a česnek, opékejte asi minutu. Přidejte bambusové výhonky, nabobtnalé, tvrdých částí zbavené houby, zbylé víno a sójovou omáčku a uvařené nudle. Nechte prohřát. Případně dochuťte glutamanem. Ihned podávejte