Králík na pepři, v rajčatové šťávě recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 5 ks králičích stehen - můžeme použít i celého naporcovaného králíka
- 1 vrchovatá lžíce sladké uzené papriky
- 1 vrchovatá lžíce sušeného česneku
- 4 lžíce oleje
- Dále budeme potřebovat:
- 1 lžíci oleje
- 1 lžíci červeného pepře
- 1 lžíci zeleného pepře
- 1 větší cibuli nakrájenou nadrobno
- 400 ml rajčatové šťávy
- sůl
Postup Králík na pepři, v rajčatové šťávě
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a osušené maso poprášíme paprikou a sušeným česnekem. Vetřeme olej a necháme v lednici nejlépe do druhého dne v nádobě s víkem uležet.
V kastrolu nebo pánvi na lžíci rozehřátého oleje necháme rozvonět kuličky obou pepřů. Přidáme maso, které necháme prudce ze všech stran orestovat. Maso přemístíme do zapékací nádoby a osolíme ho.
Kastrol s výpekem i nádobu, ve které se maso marinovalo, vypláchneme rajčatovou šťávou a tou pak podlijeme připravené maso. Zasypeme cibulí, přiklopíme víkem a dáme péct do předehřáté trouby
Pečeme doměkka přibližně 90 minut. Dvacet minut před koncem víko odstraníme a maso za občasného přelití šťávou dopečeme. Jako příloha se hodí špecle, noky nebo vařené brambory.