Králík na myslivecký způsob recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- očištěný králík
- 2 dcl bílého vína
- sůl
- 6 větviček čerstvého rozmarýnu
- 2 ks celého česneku
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- špetka práškového zázvoru
- 1 čajová lžička hořčičných semínek
- 4 lžíce olivového oleje
- hladká mouka
- 2 větvičky čerstvého tymiánu
- 3 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Králík na myslivecký způsob
Postup přípravy receptu
-
Kralika naporcujeme, posolime a dame do hrnca s hrubym dnom, podlejeme vinom, zafrkame olejom, pridame koreniny, vetvicky rozmarinu.
Cele hlavky cesnaku nesupeme a nerozoberame, prerezeme ich napriec tak, aby boli prerezane vsetky struciky a pridame k masu. Pomaly dusime a podlievame tak, aby maso bolo vzdy na co najmensom mnozstve tekutin, kym nie je maso makke a neoddeluje sa od kosti.
Nechame vychladnut a jednotlive porcie obalime v muke...do muky zamiesajte listocky tymianu, rozslahanych vajickach a struhanke.
Pomaly vyprazime zo vsetkych stran.