Králík-ala zajíc recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

králičí stehna
Králičí hřbet
2 větší mrkve
1 petržel
kousek celeru nestrouháme na kedlubnovém struhadle
2 cibule
slanina
nové koření
tymián
celý pepř
bobkový list
5 kuliček jalovce
sůl
citrón
hladká mouka
smetana na vaření
brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso prošpikujeme slaninou.

  2. Na drobno nakrájenou část slaniny dáme do kastrolu a přidáme pokrájenou cibulku-lehce orestujeme, přidáme zeleninu, koření, sůl a do základu vložíme maso.

  3. Pod pokličkou dusíme a obracíme asi po 20 minutách vypneme, zastříkneme šťávou z 1 citronu.

  4. Takto upravené maso necháme v chladnu marinovat do druhého dne-není na škodu alespn jednou maso otočit.

  5. Druhý den maso dodusíme za mírného podlévání vodou.

  6. Poté maso vyjmeme ze základu.hladkou mouku rozšleháme ve vodě a nalijeme k základu.celé provaříme 15 minut.

  7. Potom vyjmeme košíček s kořením a omáčku ponorným šlehačem rozmixujeme-podle chuti ještě dochutíme. Zdá li se vám kyselá-cukrem, lze i vmíchat 2káv.lžičky plnotuč.hořčice a nakonec vmícháme smetanu. Poté vložíme maso zpět. Podáváme s housovým knedlíkem lžičkou brusinkového kompotu.Dobrou chuť


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!