Krakonošův mazanec recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

500 g polohrubé mouky
trošku soli
80 g moučkového cukru
citronová kůra
3 žloutky
100 g rozpuštěného másla
50 g mandlí
80 g rozinek namočených
rum
300 ml mléka
30 g droždí
1 polévková lžíce polohrubé mouky do kvásku
1 lžíce cukru do kvásku

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a mouky uděláme kvásek.

  2. Mouku nasypeme do mísy, přidáme žloutky, máslo, sůl, citronovou kůru a nalijeme na to všechno vzešlý kvásek.

  3. Vypracujeme těsto, do kterého postupně zapracujeme mandle, (já dala lupínky) a rozinky.

  4. Vypracované těsto dáme na teplé místo kynout.

  5. Po vykynutí na vále vytvoříme bochánek, který přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova.

  6. Špejlí vyzkoušíme, jestli je bochánek hotový, potřeme vajíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!