Krakonošův mazanec recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g polohrubé mouky
- trošku soli
- 80 g moučkového cukru
- citronová kůra
- 3 žloutky
- 100 g rozpuštěného másla
- 50 g mandlí
- 80 g rozinek namočených
- rum
- 300 ml mléka
- 30 g droždí
- 1 polévková lžíce polohrubé mouky do kvásku
- 1 lžíce cukru do kvásku
Postup Krakonošův mazanec
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a mouky uděláme kvásek.
Mouku nasypeme do mísy, přidáme žloutky, máslo, sůl, citronovou kůru a nalijeme na to všechno vzešlý kvásek.
Vypracujeme těsto, do kterého postupně zapracujeme mandle, (já dala lupínky) a rozinky.
Vypracované těsto dáme na teplé místo kynout.
Po vykynutí na vále vytvoříme bochánek, který přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova.
Špejlí vyzkoušíme, jestli je bochánek hotový, potřeme vajíčkem.