Kotlet Neapol recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 6 vepřových kotlet
- 1 cibule
- sůl
- 100 g anglické slaniny
- 20 dkg uzeného sýru (s provensálským kořením) (pokud neseženete uzený sýr s příchutí, nahraďte klasickým uzeným sýrem a 1 kávovou lžičkou provensálského koření)
- 300 ml 30 % smetany ke šlehání
Postup Kotlet Neapol
Postup přípravy receptu
-
Cibulku oloupeme a pokrájíme na jemno.
V tlakovém hrnci rozehřejeme trochu oleje (já používám olivový). Osmahneme cibulku a kostičky slaniny. Po jednom či dvou kusech, jak se nám vejde do hrnce, osmahneme posolené kotlety. Podlejeme 1 dl vody, uzavřeme a dusíme cca deset minut. Opatrně tlakový hrnec odpáříme, kotlety by měly být měkoučké. Vyndáme kotlety na talíř. Vývar promícháme.
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do hrnce (strouhaný sýr promíchejte s kořením). Chvilku necháme povolit. Přilijeme smetanu a provaříme cca deset minut na mírném ohni. Sýr by se měl rozpustit a zahustit omáčku. Pokud chcete více omáčky, podlejte vodou a zahustěte hladkou moukou a povařte. Dochuťte solí, pokud je potřeba, ale většinou ne, sýr je slaný dost.