Koláč s jablky a ořechovou drobenkou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
3 vejce
cca 150 g cukru krupice, dle sladkosti jablek
1 lžička mleté skořice
citronová kůra dle chuti
70 ml oleje
70 ml vody
250 g polohrubé mouky
necelý prášek do pečiva
350 g oloupaných, očištěných jablek
Drobenka:
80 g polohrubé mouky
60 g mletých ořechů
50 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
60 g změklého másla

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme. Přisypeme mouku se skořicí, čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a kypřidlem, opět promícháme a nakonec přisypeme na kostičky pokrájená jablka, která těstem obalíme.

  2. Těsto nandáme do koláčové formy cca 33-35 cm, posypeme drobenkou, užmoulanou z mouky, ořechů, cukrů a másla. Drobenky je celkem dost, máme ji rádi ve větší vrstvě.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 40 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!