Koláč kynutý litý s ovocem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

300 g mouky polohrubé (cca 400 ml)
20 g droždí - kvásek
50 g cukru (cca 40-45 ml nebo 5 lžiček)
1/4 l mléka (tolik, aby těsto bylo tekuté)
2 žloutky
80 g tuku (rozpuštěného, chladného)
trocha soli

Postup přípravy receptu

  1. V míse zaděláme řidší těsto (aby se dalo vylít na pekáč) a necháme vykynout.

  2. Promícháme, vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a ještě necháme chvíli kynout.

  3. Poklademe ovocem, posypeme žmolenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Propečení kontrolujeme špejlí.

  4. Můžeme použít rebarboru - oloupeme, nakrájíme na plátky, poklademe na těsto, pak sypeme cukrem se skořicí. Nebo půlené švestky - na těsto dáváme slupkou dolů, sypeme žmolenkou. Také je dobré švestky posypat mletým mákem s cukrem a skořicí. Nebo můžeme dát jakékoliv jiné ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!