Kohoutí menu recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kohout z domácího chovu
- mrkev petržel celer(zelenina a bylinky do polévky)
- magi
- sůl
- na knedlíčky:
- 100 g eidamu
- lžíce smetany
- 50 g másla
- žloutek
- 80 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky sušeného droždí
- lžíce ostrého kečupu
- na pečená stehna:
- 2 velké cibule
- 150 g anglické slaniny
- lžíce olivového oleje
- čerstvé nebo hrst sušených hub
- hladká mouka
- 3 lžíce brendy
- tymián
- bobkový list
Postup Kohoutí menu
Postup přípravy receptu
-
Z kohouta uvaříme silný vývar, což trvá asi 2 hodiny v papiňáku. Do vývaru nakrájíme maso z prsou a zavaříme zeleninu a bylinky. Než zelenina změkne, tak si připravíme knedlíčky.
V míse smícháme máslo, žloutek, smetanu, mouku promíchanou s droždím, nastrouhaný sýr a kečup. Nakonec trochu osolíme, přidáme nasekanou petrželku a zahustíme strouhankou tak, aby se nám těsto nelepilo na dlaně, při výrobě knedlíčků, které zaváříme přímo do polévky.
Jakmile vyplavou na hladinu, polévku můžeme vypnout, během několika minut dojdou.
Stehna z kohouta rozdělíme na dvě části, osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrole na oleji a slanině osmažíme dozlatova cibulku a houby.
K tomuto základu přidáme brendy, promícháme, vložíme pomoučněná stehna, tymián, bobkový list a podlijeme malým množstvím vody asi 150 ml.
Vložíme do trouby a přiklopené pečeme 20 minut při 200°C. Pod masem se vytvoří hustý voňavý sos. Podáváme s chlebem.