Kohoutí hřebínky recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- Náplň:
- 200 g vykostěných kuřecích stehen i s kůži
- hrst mraženého hrášku
- 1 pórek
- 1 pl rostlinného oleje
- 1 kl kari koření
- sůl
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 1/2 kl soli
- 100 g másla
- 150 ml teplé vody
Postup Kohoutí hřebínky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kostky, pórek na kolečka i s natí.
Na oleji osmažíme pórek, přidáme maso, pak hrášek a kari. Osolíme a necháme vychladnout.
Mouku smícháme se solí.
Máslo rozpustíme, smíchame s vodou, obojí vmícháme do mouky, vypracujeme těsto.
Utvoříme 10 kuliček, ze kterych vyválíme placky. Na ty rozdělíme náplň. Přehneme napůl, stlačíme okraje k sobě a nařasíme. Hřebínky postavíme bokem na plech s pečícím papírem.
V předehřáté troubě na 170°C pečeme 15 minut.