Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce recept

Top Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny na recept

1 hrnek mouky hrubé
1/3-1/2 prášku do pečiva
trochu soli
1 hrnek mléka (i více, podle potřeby - těsto musí být dost tekuté)
1 vejce celé (nemusí být, ale pak je třeba přidat burisony a více mléka)
--------------------------
hrst burisonů (nemusí být, ale s nimi jsou knedlíky nadýchanější)
1 housku nebo krajíček chleba nakrájený na malé kostky

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, prášek do pečiva a sůl promíchat, vmíchat vejce a mléko, aby těsto bylo dost řídké. Chvilku nechat odpočinout (aby mouka nabobtnala) a pak vmíchat burisony a kostičky housky, případně ještě přilít trochu mléka (záleží na tom, jak suchá je mouka). Těsto musí být tekuté.

  2. Těsto vlít do 3 hrnků vyložených mikrotenovým sáčkem nebo vymazaných tukem a vysypaných moukou - jen asi do 3/4 hrnků. Vložit do mikrovlnky na 800 W (maximum) na 4 min. Pak hrnky pootočit o 180 stupňů a zapnout opět na 4 min. Po vypnutí mikrovlnky nechat ještě chvíli, asi minutu dojít.

  3. Vyzkoušet špejlí, zda jsou knedlíky vařené a těsto se nelepí. Pokud ano, zapnout MW ještě na 1 - 2 min. Knedlíky s mikrotenem z hrnků vytáhnout, vyndat je ze sáčků a nití nakrájet na plátky. Z každého hrnku je cca 5 plátků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!