Kmínový chléb ke snídani recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 1 kg chlebové mouky
- 2,5 lžičky soli
- 2,5 lžičky kmínu
- 3 lžíce octa
- 400 ml vlažné vody
- 200 ml vlažného mléka
Postup Kmínový chléb ke snídani
Postup přípravy receptu
-
Kvásek: do mísy dáme půl hrnku vlažné vody, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, kostku droždí, promícháme a dáme na teplé místo asi na půl hodiny vzejít.
Do kvásku prosejeme mouku, přidáme sůl, kmín, ocet, vodu a mléko. Uhněteme těsto a dáme na hodinu kynout.
Pak těsto přemísíme a dáme ještě na dvacet minut kynout.
Potom těsto vyválíme do tvaru bochníku a dáme péct na 200°C půl hodiny a pak teplotu snížíme na 160°C a pečeme ještě půl hodiny. Během pečení potíráme slanou vodou.