Klobásové knedlíčky recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 600 g vinné klobásy
- 1 větší mrkev
- 2 stroužky česneku
- olej
- 200 ml smetany
- 250 ml mléka
- 1 lžíce Solamylu
- sůl
- pepř
- pažitka
- 300 g zelených dlouhých nudlí
- ",
Postup Klobásové knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Vytlačíme klobásu a robíme z klobásovej zmesi knedlíčky (priemer asi 2,5 cm), ktoré na oleji opečieme zo všetkých strán.
Pridáme na tenké kolieska narezanú mrkvu a cesnak narezaný na plátky a spolu s knedlíčkami ešte krátko opekáme.
Potom prilejeme smotanu a mlieko a privedieme k varu. V malom množstve vody rozmiešame solamyl, pridáme do omáčky a znovu krátko povaríme. Osolíme, okoreníme. Nakoniec vmiešame narezanú pažitku.
Rezance klasicky uvaríme a ocedíme. Na taniere rozdelíme rezance a polejeme knedlíčkami s omáčkou.