Klobásky recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 10 kg vepřová plec (nebo vepřový bůček)
- 30 dkg soli
- 15-20 dkg česneku
- 15-20 dkg paprika sladká (maďarská)
- 2,5 dkg pálivé papriky(i víc, podle chuti)
- 4 dkg pepře
- trošku celého kmínu
- majoránka (nemusí být)
Postup Klobásky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kostičky, za předpokladu, že jej pak už nemeleme, promícháme s kořením a uložíme od večera do rána někde do chladu.
Střeva pořádně propláchneme a namočíme je do vody z česnekem. Necháme je chvíli postát.
Plníme je pak masovou směsí, pověsíme na tyče aspoň přes noc, aby vykapala případná voda a na druhý den vyudíme.