Klobásky-nejen s fazolemi recept

Top Recepty, Minutky

Suroviny na recept

50 dkg různých kvalitních klobásek
1 malou nasekanou cibuli
3 mrkve - (nakrájené na silná kolečka)
4 řapíky celeru (opláchnuté a případně pokrájené na větší kusy lístky pokrájejte najemno)
400 g sterilované fazole (slité a propláchnuté studenou vodou)
400 ml kuřecího vývaru
1–2 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř
malou hrst čerstvé petržele - nasekané
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme na kousky nakrájené klobásky (já jsem měla málo, přidala jsem mleté hovězí maso). Lehce osmažíme cibulku, přidáme mrkev na větší kousky a nakrájené řapíky celeru (kromě lístků) – řapíky jsem nahradila normálním celerem a pět minut opékáme.

  2. Vsypeme fazole + klobásky, promícháme a zalijeme vývarem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přikryjeme poklicí a 10 až 15 minut ještě dusíme, aby mrkev změkla. Přimícháme dijonskou hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!