Klasická bramboračka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- olej
- 1 cibule
- 1 lžička kmínu
- 3 lžíce hladké mouky
- cca 1,5l vody (dle potřeby)
- 1 celer
- 1 velká mrkev
- 1 pastiňák
- pepř
- sůl
- 4 stroužky česneku
- 2 hrsti sušených hub
- 3 velké brambory
- majoránka
Postup Klasická bramboračka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci osmahneme na oleji cibuli nakrájenou najemno, přidáme lžičku drceného kmínu a 3 lžíce hladké mouky a uděláme jíšku.
Zalijeme horkou vodou a důkledně promícháme.
Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, 1 lžičku soli, 2 prolisované stroužky česneku, předem namočené houby a vaříme 10 min.
Přidáme brambory a vaříme ještě dalších 20 min.
Nakonec přidáme zbylé 2 stroužky česneku, trochu pepře, 2 špetky majoránky a dochutíme solí.
Ozdobíme sekanou petrželkou.