Kinder Pingui recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na dva pláty:
- 6 vajec
- 6 polévkových lžic cukru krupice
- 6 polévkových lžic teplé vody
- 6 polévkových lžic hladká mouky
- 2 polévkové lžíce hořkého kakaa
- 1 prášek do pečiva
- Smetanový krém:
- 2 krabičky šlehačky na šlehání (nejlepší je trvanlivá)
- 2 čajové lžičky medu
- 1 vanilkový cukr
- 1 smetafix
- ½ kávové lžičky vanilkového aroma (tekutá - nemusí ale být, možno nahradit kapkou rumu nebo vaječného likéru)
- Čokoládový krém:
- 15 dkg čokolády na vaření
- 10 dkg hery
- 1 polévková lžíce vody
- 2 polévkové lžice oleje
- Poleva:
- 20 dkg čokolády na vaření
- 125 g 100% tuku (například omegy)
Postup Kinder Pingui
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.
Pomalu přidáváme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Pomalu přimícháme kakao, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
Rozdělíme na dvě poloviny a pečeme na vymaštěných plechách při 200°C (dělám na pečícím papíru postupně, 2 plechy stejné velikosti nemám).
Těsto je rychle upečené (cca 10 minut) - třeba dávat pozor !!
Krém: Přísady na smetanový krém rozdělit na 2 časti.
Vyšleháme 1 šlehačku, pomalu přidáme rozpuštěný med (1 lžičku), van.aroma a polovinu vanilkového cukru.
Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky.
Mezitím nad parou rozpustíme čokoládu, potom k ní přidáme heru a olej a dobře spolu promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně ztuhlá, vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem, van.cukrem a aromatem, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým upečeným plátem. Polejeme polevou a necháme ztuhnout.
Vrchní plát těsta jsem otočila tak, aby hrbolatá strana byla vespod, rovná nahoře – kvůli nanášení čokol. polevy. Protože vrstva čokolády je poměrně silná, krájíme nožem namočeným v horké vodě.