Kinder Pingui recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Na dva pláty:
6 vajec
6 polévkových lžic cukru krupice
6 polévkových lžic teplé vody
6 polévkových lžic hladká mouky
2 polévkové lžíce hořkého kakaa
1 prášek do pečiva
Smetanový krém:
2 krabičky šlehačky na šlehání (nejlepší je trvanlivá)
2 čajové lžičky medu
1 vanilkový cukr
1 smetafix
½ kávové lžičky vanilkového aroma (tekutá - nemusí ale být, možno nahradit kapkou rumu nebo vaječného likéru)
Čokoládový krém:
15 dkg čokolády na vaření
10 dkg hery
1 polévková lžíce vody
2 polévkové lžice oleje
Poleva:
20 dkg čokolády na vaření
125 g 100% tuku (například omegy)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.

  2. Pomalu přidáváme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Pomalu přimícháme kakao, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.

  4. Rozdělíme na dvě poloviny a pečeme na vymaštěných plechách při 200°C (dělám na pečícím papíru postupně, 2 plechy stejné velikosti nemám).

  5. Těsto je rychle upečené (cca 10 minut) - třeba dávat pozor !!

  6. Krém: Přísady na smetanový krém rozdělit na 2 časti.

  7. Vyšleháme 1 šlehačku, pomalu přidáme rozpuštěný med (1 lžičku), van.aroma a polovinu vanilkového cukru.

  8. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky.

  9. Mezitím nad parou rozpustíme čokoládu, potom k ní přidáme heru a olej a dobře spolu promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně ztuhlá, vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem, van.cukrem a aromatem, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým upečeným plátem. Polejeme polevou a necháme ztuhnout.

  10. Vrchní plát těsta jsem otočila tak, aby hrbolatá strana byla vespod, rovná nahoře – kvůli nanášení čokol. polevy. Protože vrstva čokolády je poměrně silná, krájíme nožem namočeným v horké vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!