Kedlubnačka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 cibule
- 1 velký kedluben
- 1 červený lusk papriky (dávám mražený)
- 2 hrsti zeleného hrášku
- libeček
- celerová nať
- máslo
- sůl
- pepř
- vegetka
- hladká mouka na zahuštění
- 1 kousek taveného sýru
- 2 rajčata bez slupky
Postup Kedlubnačka
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme cibulku, přidáme nastrouhaný kedluben, hrášek, nakrájený lusk a rajče. Přidáme zelené natě a krátce podusíme.
Zalijeme vodou (vývarem, máme-li), osolíme, opepříme a vaříme asi 30 min.
Po změknutí zeleniny zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, ochutíme vegetkou a dáme tavený sýr, který se během chvilky rozpustí.