Kedlubna v koprové omáčke recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 6 mladých pěkných kedluben
- 1 lžička másla
- 1/2 lžičky vegety
- sůl
- cukr
- Omáčka:
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 plné lžíce posekaného kopru
- 3 lžíce mléka
- 1/2 hnečku smetany
Postup Kedlubna v koprové omáčke
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a pokrájené kedlubny vložíme do vroucí osolene vody, přidáme cukr, máslo, vegetu a vaříme nejméně 20min., občas promícháme.
Připravíme si omáčku:na rozehřátém másle opražíme mouku a připravíme světlou jíšku.
Zalejeme ji vývarem z kedluben.
Kdyz omáčka projde vařem a získá správnou konzistenci, přidáme do ní okapanou kedlubnu, kopr a necháme na mírném ohni asi 2min.
Přidáme smetanu smíchanou s mlékem, přikryjeme a necháme v teple asi 5min. Na povrch pak můžeme posypat čerstvým koprem.