Kedlubna v koprové omáčke recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

6 mladých pěkných kedluben
1 lžička másla
1/2 lžičky vegety
sůl
cukr
Omáčka:
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 plné lžíce posekaného kopru
3 lžíce mléka
1/2 hnečku smetany

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a pokrájené kedlubny vložíme do vroucí osolene vody, přidáme cukr, máslo, vegetu a vaříme nejméně 20min., občas promícháme.

  2. Připravíme si omáčku:na rozehřátém másle opražíme mouku a připravíme světlou jíšku.

  3. Zalejeme ji vývarem z kedluben.

  4. Kdyz omáčka projde vařem a získá správnou konzistenci, přidáme do ní okapanou kedlubnu, kopr a necháme na mírném ohni asi 2min.

  5. Přidáme smetanu smíchanou s mlékem, přikryjeme a necháme v teple asi 5min. Na povrch pak můžeme posypat čerstvým koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!