Kávovo-čokoládový moučník recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 3 vejce
- 60 g cukru
- 120 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 60 g Hery rozpuštěné
- tuk
- mouka na plech
- 100 ml silné rozpustné kávy
- trochu rumu dáme do kávy
- Na náplň:
- 1 čokoládová náplň Dr. Oetker
- 200 ml mléka
- 2 Pl moučkového cukru
- 250 ml Rama Cremefine na šlehání
- 1 PL moučkového cukru
- čokoládové sypání
Postup Kávovo-čokoládový moučník
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme si žloutky od bílků.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a špetku soli našleháme do pěny.
Z bílků si ušleháme tuhý sníh, mouku promícháme s práškem do pečiva.
Sníh opatrně zamícháme do žloutkové pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěnou Heru.
Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech.
Pečeme na 180°C 10-15 minut- pozor každá trouba peče jinak.
Vychladlý korpu propícháme špejlí a pokapeme kávou s rumem. Náplň si připravíme dle návodu.
Šlehačku si ušleháme s cukrem.
Korpus potřeme náplní, šlehačku dáme na náplň, posypeme čokoládou a dáme zhruba na 2 hodiny do lednice.