Kávovo-čokoládový moučník recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

3 vejce
60 g cukru
120 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
špetka soli
60 g Hery rozpuštěné
tuk
mouka na plech
100 ml silné rozpustné kávy
trochu rumu dáme do kávy
Na náplň:
1 čokoládová náplň Dr. Oetker
200 ml mléka
2 Pl moučkového cukru
250 ml Rama Cremefine na šlehání
1 PL moučkového cukru
čokoládové sypání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme si žloutky od bílků.

  2. Žloutky, cukr, vanilkový cukr a špetku soli našleháme do pěny.

  3. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, mouku promícháme s práškem do pečiva.

  4. Sníh opatrně zamícháme do žloutkové pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěnou Heru.

  5. Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech.

  6. Pečeme na 180°C 10-15 minut- pozor každá trouba peče jinak.

  7. Vychladlý korpu propícháme špejlí a pokapeme kávou s rumem. Náplň si připravíme dle návodu.

  8. Šlehačku si ušleháme s cukrem.

  9. Korpus potřeme náplní, šlehačku dáme na náplň, posypeme čokoládou a dáme zhruba na 2 hodiny do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!