Kaťák z vepřových jater recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 300 g vepřových jater
- 1 cibule
- 2 kyselé okurky
- 1 zelená kapie
- 100 g dietního salámu, popřípadě šunky (podle chuti)
- 1 pálivý feferon
- 2-3 lžíce kečupu
- 1 lžička ostrého kečupu
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička sojové omáčky
- olej
- sůl, pepř podle chuti
Postup Kaťák z vepřových jater
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na nudličky.
V pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm játra opečeme ze všech stran.
Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky a kapii, salám na nudličky, feferon a vše společně chvíli opékáme. Osolíme, opepříme.
Nakonec přidáme protlak, kečup, hořčici a sojovou omáčku a už jen krátce provaříme.
Podáváme s opečenými bramborami.