Kaštanový cheesecake recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 200 g máslových sušenek
- 80 g másla
- 375-400 g čerstvého smetanového sýra (ideál Philadelphia/Buko)
- 250 g slazeného kaštanového pyré
- 90-100 g cukru krupice
- 3 celá vejce
- 50 ml smetany ke šlehání
- 100 g hořké čokolády
- 1 zakysaná smetana 12%
Postup Kaštanový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Sušenky nadrtit a smíchat s rozpuštěným máslem. Dnem skleničky udusat na dno formy, vyložené pečicím papírem. 180°C - 8 (max 10) min předpéct.
Ingredience POKOJOVÉ teploty postupně smíchat dohromady, NE šlehačem, stačí ručně (aby se do hmoty nedostal vzduch). Hmotu nalít na vychládlý korpus a péct nejprve 15 min na 180°C, pak 55 min na 120°C.
Poleva: ve vodní lázni rozpuštěná čokoláda + zakysanka.
Polevu natřít na cake a dát dopéct (stále na 120°C) 10-15 min.
Čokoládovou vrstvu lehce objet nožem, nechat vychladnout, ideálně ještě přes noc šoupnout do ledničky.