Kaštanové koláčky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na koláčky:
- 500 g jedlých kaštanů (castanea sativa)
- 2 housky
- mléko k namočení
- 100 g cukru
- 2 vejce
- citronová kůra
- skořice
- kousek másla
- K podávání:
- kompot nebo vinné šodó (rozpis v receptu)
Postup Kaštanové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a uvařené kaštany a v mléce namočené housky spolu umeleme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rozšlehaná vejce, cukr a skořici.
Tvoříme kulaté, asi 2 cm vysoké koláčky, obalíme strouhankou a na horkém másle pomalu pečme na pánvi. Můžeme péct i v troubě, nejlépe v tartaletkách, aby byla nízká vrstva hmoty a koláčky se snadno propekly.
Podáváme s kompotem či vinným šodó (z 3/8 l červeného vína, citronové kůry, skořice, 2 hřebíčků, 50 g cukru, 25 g Solamylu, 1/8 l vody).