Karlovarské knedlíky - velmi dobré recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 340 g žemle - veka, rohlíky
- 55 g hrubé mouky
- 300 ml mléka
- 3 vejce
- petrželová nať
- sůl
- olej
Postup Karlovarské knedlíky - velmi dobré
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky z minulého dne nakrájíme na kostky, pokropíme je částí mléka a necháme vsáknout. Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky rozšleháme se zbytkem mléka, osolíme, přidáme mouku a na jemno nasekanou petrželku. Z bílků vyšleháme sníh. Směs přidáme k navlhčeným rohlíkům, promícháme a poté lehce přimícháme sníh.
Ze vzniklého lehkého těsta vytvarujeme dvě šišky, které pak zabalíme do navlhčených, olejem potřených utěrek či ubrousků.
Konce upevníme nití a vložíme do vařící vody. Vaříme 20 minut po 10 minutách knedlíky otočíme. Po uvaření knedlíky vybalíme a nakrájíme.