Karamelový svařák recept
Top Recepty, NápojeSuroviny na recept
- 1 l červeného vína
- 3 lžíce pískového cukru
- 5 hřebíček
- 1/2 badyánu
- 2 skořice
- kolečko pomeranče
- kolečko citrónu
Postup Karamelový svařák
Postup přípravy receptu
-
Do kastrólku nasypeme cukr, přidáme skořici, hřebíček a badyán. Zahříváme na ohni za stálého míchání a jakmile se začne cukr rozpouštět, přidáme pomeranč a citrón. Cukr začne karamelizovat a když už nebudete moct karamel zamíchat - ztvrdne - nalejte na něj červené víno. Vše nechte vařit.
Jak příjde nápoj do varu, sundejte ze sporáku, přikryjte pokličkou a nechte 5 minut odstát.
Pak už stačí jen přecedit a v dobré společnosti popíjet.