Karamelové větrníky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
1/2 l vody
špetka soli
citrónová kůra
120 g Hery
400 g hladké mouky
7-8 vajec
Karamelová šlehačka:
150 g cukru krystal
3 šlehačky
4 lžíce práškové želatiny Dr.Oetker
Poleva:
100 g krystal. cukru
50 g másla
150 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, Heru, citronovou kůru a sůl dáme svařit. Přisypeme mouku a za stálého míchání čekáme, dokud se neudělá koule. Když trochu vychladne, zašleháme 7-8 vajec (vajec podle velikosti, musí to zůstat husté). Z hotového těsta nastříkáme 16 ks větrníků průměru 6 cm.

  2. Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme šlehačkou a zahříváme, dokud se karamel nerozpustí. Necháme dobře vychladit. Když máme čas, lepší je to uvařit den dopředu. Studenou šlehačku vyšleháme. Želatinu s metličkou vyšleháme s trochou vody a ihned zamícháme do šlehačky. Naplníme větrníky.

  3. Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme vodou a vaříme do zhoustnutí. Přidáme máslo, zamícháme a ihned polijeme větrníky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!