Karamelové burisonové hrudky recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 370 g cukr krystal (krupice)
- 150 g másla
- 1 kondenzované mléko (397 g)
- 2,5 sáčku burisonů
Postup Karamelové burisonové hrudky
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dáme cukr a rozpustíme na karamel, já občas promíchám.
Přidáme máslo a za stálého míchání rozpustíme.
Po rozpuštění másla přidáme mléko-karamel se srazí-a mícháme tak dlouho, až se vše docela rozpustí. Pozor na připálení.
Do rozvařeného karamelu vmícháme burisony už mimo plotnu.
Necháme chvíli vychladnout a z hmoty tvoříme kuličky nebo lžičkou hrudky na pečící papír nebo alobal.
Necháme ztuhnout a můžeme dávat do papírových košíčků.