Karamelizovaná cibulka se švestkami recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- 1,5 l švestek nakrájených na čtvrtiny
- 750 ml červené cibule nakrájené na podélne kousky
- 0,5 šálku třtinového cukru
- 0,5 šálku červeného vinného octa (balsamico)
- kousek nastrouhaného zázvoru nebo lžička mletého zátvoru
- 2 hrsti rozinek namočených a scezených
- troška olivového oleje
Postup Karamelizovaná cibulka se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Cibuľu opekáme na oleji až stmavne, ale nezhorkne. Pridáme cukor a jemne skaramelizujeme.
Prisypeme hrozienka, prilejeme ocot, nasypeme slivky a varíme asi 1 hodinu alebo kým sa hmota nezredukuje a nezhustne.
Naplníme do pohárikov, uzavrieme a sterilizujeme v rúre takto: Poháriky dáme na hlboký plech, ktorý naplníme vodou. V teplovzdušnej rúre na 110°C sterilizujeme 1 hodinu. Necháme pomaly vychladnúť v rúre.