Kapustová krémová polévka s osmaženou uzeninou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

400 g růžičkové kapusty(podle velikosti rozkrojené na polovinu)
200 g uzeného bůčku nakrájeného na kostičky/můžeme nahradit dušenou šunkou
1 lžička oleje
1 velká cibule nakrájená nadrobno
1 velká brambora nakrájená na větší kousky
3 stroužky prolisovaného česneku
sůl
mletý pepř
vývar nebo voda
3 kapustičky nakrájené na tenké nudličky a spařené vařící vodou

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou uzeninu, poté ji děrovanou naběračkou vytáhneme a odložíme na později.

  2. Do puštěného tuku dáme do zrůžovění orestovat cibuli. Přidáme kapustičky, bramboru, špetku soli a pepře. Podlijeme cca 1 litrem horké tekutiny a pod pokličkou vaříme slabým varem 20 minut.

  3. Pár měkkých kapustiček vytáhneme z hrnce stranou a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby rozmixovaný krém naředíme na námi požadovanou hustotu.

  4. Přidáme odloženou uzeninu, kapustičky a prolisovaný česnek a necháme 2 minuty provařit.Na talíři posypeme nakrájenou spařenou kapustičkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!