Kapusta (slovensky kel) po bulharsku recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1/2 hlávky kapusty
- 4 brambory
- mletý kmín
- sůl
- černý pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
- 50 g uzené slaniny
- 1 cibule
- 2 párky (může být i klobása)
- mléko
Postup Kapusta (slovensky kel) po bulharsku
Postup přípravy receptu
-
Na rezance narezaný kel a na kocky narezané zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode s rascou. Vody dáme len tesne nad zeleninu.
Slaninu narežeme na kocky, opražíme, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme. Pridáme múku, opražíme do bleda, zalejeme mliekom a uvaríme hustejší bešamel. Vlejeme uvarený kel so zemiakmi aj s vodou, v ktorej sa varili, premiešame, dosolíme, okoreníme a krátko povaríme.
Nakoniec vmiešame na kolieska narezané párky. Podávame s chlebom.