Kapusta (slovensky kel) po bulharsku recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1/2 hlávky kapusty
4 brambory
mletý kmín
sůl
černý pepř
2 lžíce hladké mouky
olej
50 g uzené slaniny
1 cibule
2 párky (může být i klobása)
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Na rezance narezaný kel a na kocky narezané zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode s rascou. Vody dáme len tesne nad zeleninu.

  2. Slaninu narežeme na kocky, opražíme, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme. Pridáme múku, opražíme do bleda, zalejeme mliekom a uvaríme hustejší bešamel. Vlejeme uvarený kel so zemiakmi aj s vodou, v ktorej sa varili, premiešame, dosolíme, okoreníme a krátko povaríme.

  3. Nakoniec vmiešame na kolieska narezané párky. Podávame s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!