Kapří pečenáče recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 kg kapra
- sůl
- hladká mouka
- 2 vajíčka
- strouhanka
- olej
- Nálev:
- cibule 100 g
- ocet 400 ml
- voda 400 ml
- cukr 70 g
- sůl 10 g
- pepř celý
- bobkový list
- hořčicová semínka
- sušená paprička
Postup Kapří pečenáče
Postup přípravy receptu
-
Kapra (nejlépe filety bez kostí) nakrájíme na malé kousky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance tak, jako když připravujeme řízky.
Obalené řízečky usmažíme, rozložíme na papírové ubrousky a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme nálev tak, že svaříme ocet s vodou, cukrem, solí, kořením, jemně nakrájenou cibuli a sušenou papričku.
Vychladlé rybí smažené kousky naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem.
Necháme v chladu tři až pět dnů rozležet. Podáváme s pečivem a pikantní sterilovanou zeleninou.