Kakaovo-kávové müsli bez lepku a mléka recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 100 g pohankových vloček
- 100 g jáhlových vloček
- 100 g rýžových vloček
- 100 g sekaných ořechů (lískové, vlašské, mandle)
- 1 lžíce lněného semínka
- 1 lžíce sezamu
- 5 lžíc cukru (i víc, záleží na chuti)
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžička instantní kávy
- 50 g burisonů
Postup Kakaovo-kávové müsli bez lepku a mléka
Postup přípravy receptu
-
Instantní kávu rozpustíme ve 150 ml vody a necháme trochu zchladnout.
Mezitím si do misky odvážíme vločky, oříšky a semínka.
Rovnoměrně zasypeme cukrem, kakaem a skořicí. Zalijeme vlažnou kávou a důkladně promícháme. Případně dosladíme podle chuti. Úplně na konec vmícháme burisony.
Směs nasypeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Během pečení promícháváme, aby se müsli rovnoměrně propeklo. Pečeme doté doby, než přestane lepit, trvá to asi 15-20 minut.
Hotové müsli necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché nádoby.