Kadlíkův vepřový jazyk na houbách recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- uvařený malý vepřový jazyk
- (cca 1/3 litru vývaru z jazyka)
- 200 gramů malých žampionů
- 200 gramů hlívy
- 1/2 sáčku mražená zelenina do polévky
- menší cibule
- 2 deci mléka
- vrchovatá lžíce hladké mouky
- na špičku vařečky sádlo
- 3 sterilované feferonky
- sůl
- pepř
- tymián
Postup Kadlíkův vepřový jazyk na houbách
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi jsem rozehřál sádlo, osmažil cibuli. Přidal na kostky pokrájený uvařený jazyk. Když se trochu osmahl ze stran, nasypal jsem na půlky nakrájené žampiony, na větší kusy nasekanou hlívu, nasypal mraženou polévkovou zeleninu, nasekané feferonky, chviličku osmahl, podlil vývarem, dochutil a slabých deset minutek pomalu dusil pod pokličkou.
Dal jsem vařit těstoviny.
Sundal poklici, přidal teplotu na odpaření části vody. Pak zahustil moukou rozkvedlanou v mléce, chvilku povařil. Podával jsem s těstovinami.