Kadlíkovy první kynuté buchty recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g polohrubá mouka
- 200 g hladká mouka
- 100 g hrubá mouka
- 100 g máslo
- 50 g Hera
- 100 g sádlo
- 3 vejce
- 2 lžíce cukru
- kvasnice
- 4 dcl plnotučného mléka
- sůl
- vanilkový cukr
- marmeláda (co jsem v lednici našel)
- (v tom poměru mouky a tuků nehledejte záměr, je to prostě všechno, co jsem před výplatou ve špajzu našel)
Postup Kadlíkovy první kynuté buchty
Postup přípravy receptu
-
V mléce s cukrem a troškou mouky jsem rozmíchal kvasnice... Za půl hodinky přilil do mouky s tukem a vajíčky a trošku soli... a hnětl a hnětl. Pak zakryl, a šel se věnovat kachním škvarkům a kachní polévce.
Když jsem po dvou hodinách nahlédl do mísy, trošku mne ten objem zaskočil... Na pomoučené lince jsem pak dlaní plácal placky, do kterých se snažil zauzlovat na střídačku rybízovou a malinovou marmeládu a povidla.
Výsledné kreace jsem pak naskládal na vymaštěný plech, (žádný jiný tuk už doma nebyl, dal jsem pár kapek olivového oleje), jednotlivé buchty ještě peroutkou pomastil...
Po půl hodině jsem pekl v troubě, asi 30 minut. Vím, že těchto receptů je tu spousta, ale musím se pochlubit svýma prvníma, ne???