Kachní játra na slanině s bramborami recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 400 g kachních jater
- 5-6 brambor
- cca 150 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- plátek másla cca 1 cm
- 1-2 lžičky hrubozrnné hořčice (nemusí být)
- čerstvá paprika
- šťáva z půlky limetky
- chilli nebo kajenský pepř
- sůl
- pepř
Postup Kachní játra na slanině s bramborami
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Uvaříme je ve slané vodě, ale musí zůstat pevné.
Meztím nakrájenou slaninu opečeme, přidáme cibuli a česnek na kousky. Po zpěnění přidáme očištěná a na větší kousky nakrájená játra.
Restujeme zprudka a jen co zbělají, přidáme šťávu z limetky, papriku nakrájenou na malé kousky a hořčici. Vše společně opékáme krátce, aby se játra nevysušila.
Směs dochutíme solí, pepřem a chilli. Nakonec přidáme studené máslo. Pánev odstavíme, necháme máslo rozpustit a promícháme.
Uvařené brambory scedíme a ještě horké přidáme do pánve k játrové směsi. Vše opatrně promícháme, krátce prohřejeme a můžeme podávat.