Kachna na pomerančích a černém litovelském citrónu recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kachna
- 1 pomeranč
- 3 dcl černé litovelské pivo s příchutí citrónu
- sůl
- pepř
- kmín
- kachní vývar
Postup Kachna na pomerančích a černém litovelském citrónu
Postup přípravy receptu
-
Naporcujeme kachnu (stehna, křídla jako paličky, vyloupneme prsa od kosti i s kůží).
Kůži na prsou mírně nařízneme, ale neprořízneme a vše důkladně nakořeníme solí, pepřem, kmínem a dáme do litinového pekáče i s na kolečka nakrájeným pomerančem na 24 hodin do lednice.
Podlijeme pivem, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 2,5-3 hodiny.
Přidáme teplotu na 220°C, odkryjeme a za občasného podlévání vývarem, který jsme si připravili ze skeletu, dopečeme do křupavé kůžičky.