Kačenka na jablkách s karamelizovaným zelím recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kachní stehna
- sůl
- pepř
- 2 jablka
- 1 sklenice kysaného zelí
- kmín
- voda
- 2 cibule
- olej
- cukru krystal
- 1 lžíce hrubé mouky
Postup Kačenka na jablkách s karamelizovaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Kachní stehna nasolíme a opepříme, dáme do pekáče, přidáme nakrájená jablka, podlijeme vodou a pečeme na 200°C do měkka.
Zelí dáme vařit do vody, okmínujeme a vaříme asi 20 minut, pak poprášíme lžící hrubé mouky a ještě chvilku povaříme.
Cibuli nakrájíme na půl kolečka a dáme do kastrůlku s olejem, rozpálíme a přisypeme lžíci krystalového cukru. Smažíme do zhnědnutí. Cibuli přidáme k zelí a zamícháme. Podáváme s knedlíky.