Jitrocelové nočky recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

150 g hladké mouky
2 vejce
1 dl mléka
120 g strouhanky
máslo
1 lžička majoránky nebo sušené celerové natě
sůl
mletý pepř
miska malých listů jitrocele
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vajec, mléka, soli, pepře a majoránky připravíme těsto.

  2. Na lžíci másla osmažíme dorůžova strouhanku, přidáme drobně nasekaný jitrocel, promícháme a spojíme s těstem. Necháme asi 20 minut uležet. Pak znovu promícháme.

  3. Do vroucí osolené vody vykrajujeme lžící nočky a vaříme, až vyplavou na povrch (5-7 minut).

  4. Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a skládáme do mísy. Omastíme máslem. Podáváme je posypané strouhaným sýrem nebo pokapané kečupem, nebo jako přílohu k houbové, koprové, bylinkové teplé či studené omáčce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!