Jiříkův ježek recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 6 vajec,kolik váží vejce,tolik cukru a polohrubé mouky,2-3 lžíce horké vody na piškot.Na krém potřebujeme:1 1/2 másla,vanilkový cukr,20 dkg moučkového cukru,1/12 vanilkového pudinku,1/2 litru mléka.Rum a marcipánové ovoce
Postup Jiříkův ježek
Postup přípravy receptu
-
Vejce, cukr, horkou vodu ušleháme přidáme mouku,nalijeme na pekáč a upečeme.
Uvaříme pudink, necháme vychladnout, máslo a cukr třeme, potom sešleháme dohromady.
Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka.
Na talíř nalijeme rum do kterého namáčíme jednotlivé díly ježka a střídavě promazáváme krémem.
Celého ježka namažeme krémem, posypeme strouhanou čokoládou nebo grankem, ozdobíme marcipánovým ovocem.
Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na bodlinky, které napícháme na ježka.
Na oči a čumáček použijeme lentilky, oříšky nebo mandle.