Jihočeský pstruh na grilu i v troubě recept
Top Recepty, GrilováníSuroviny na recept
- 4 menší pstruzi
- 4 stroužky česneku
- 2 silnější pórky
- 100 g eidamu
- citronová šťáva
- mletá sladká paprika
- mletý pepř
- sůl
- petrželka
Postup Jihočeský pstruh na grilu i v troubě
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a vykuchané pstruhy uvnitř vytřeme směsí z utřeného česneku, soli, pepře a na povrchu pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme 30 minut odležet.
Bílou část pórku nakrájíme na tenké kroužky, které promícháme s větší polovinou strouhaného sýta a s jemně nakrájenou petrželkou. Touto směsí naplníme pstruhy a sepneme je kovovými jehlami. Pstruhy potřeme olejem a vložíme na rošt, nebo na pekáč a pečeme asi 15-20 minut.
Pak posypeme zbylým sýrem a necháme pod grilem nebo v troubě, dokud sýr nezezlátne. Nakonec poprášíme červenou paprikou.