Jihočeská lepenice recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

1 kg brambor
500 g kysaného zelí
2 cibule
4 lžíce sádla
špetka cukru
drcený kmín
sůl
1 šálek horkého mléka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a omyté brambory rozkrájíme, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme, brambory zalijeme horkým mlékem, rozšťoucháme a umícháme hladkou kaši.

  2. Kysané syrové zelí překrájíme, třetinu odebereme a zbytek podusíme na jedné cibulce, kterou jsme si nasekali nadrobno a osmahli na kousku sádla.

  3. Zelí ochutíme solí, kmínem, případně cukrem, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Dušené zelí vmícháme do bramborové kaše, přidáme i odložené syrové zelí a povrch posypeme dozlatova osmaženými cibulkovými prstýnky.

  4. Lepenici podáváme s klobásou, uzeným masem, jitrnicí nebo prejtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!