Jihočeská lepenice recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 1 kg brambor
- 500 g kysaného zelí
- 2 cibule
- 4 lžíce sádla
- špetka cukru
- drcený kmín
- sůl
- 1 šálek horkého mléka
Postup Jihočeská lepenice
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a omyté brambory rozkrájíme, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme, brambory zalijeme horkým mlékem, rozšťoucháme a umícháme hladkou kaši.
Kysané syrové zelí překrájíme, třetinu odebereme a zbytek podusíme na jedné cibulce, kterou jsme si nasekali nadrobno a osmahli na kousku sádla.
Zelí ochutíme solí, kmínem, případně cukrem, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Dušené zelí vmícháme do bramborové kaše, přidáme i odložené syrové zelí a povrch posypeme dozlatova osmaženými cibulkovými prstýnky.
Lepenici podáváme s klobásou, uzeným masem, jitrnicí nebo prejtem.