Jeřabinová zavařenina recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- 1 kg jeřabin
- 600 g třtinového cukr
- šťáva z jednoho citronu
- 1 lžička mleté skořice (Vitana)
Postup Jeřabinová zavařenina
Postup přípravy receptu
-
Jeřabiny zbavíme stopek a pořádně propereme ve vodě.
Vsypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek propasírujeme dohladka.
Propasírovanou šťávu smícháme s rozvařenými jeřabinami, přisypeme cukr a mletou skořici.
Vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Vše zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
Ještě horkou zavařeninu plníme do čistých a suchých sklenic. Můžeme sterilizovat, jestli chceme prodloužit životnost.