Jemný flapjack recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 400 g ovesné vločky jemné
- 250 g amarantové vločky
- 250 g Quinoové vločky
- 400 g másla
- 200 g med
- 200 g třtinového cukru
- 4 žloutky
- oříšky (vlašské,lískové,arašídové)
- ovoce podle chuti
Postup Jemný flapjack
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu rozpustíme máslo s medem.
Vločky nasypeme do větší mísy, ovesné vločky jsem si trochu nasekala v robotu, amarantové a quinoové jsem nechala tak, jak jsou.
K tomu přidáme rozpuštěné máslo s medem a hezky promícháme. Necháme 15 minut stát.
Mezitím si do druhé mísy dáme žloutky s třtinovým cukrem a trochou vlažné vody a ušleháme do pěny, kterou přidáme k vločkám a promícháme.
Směs vloček rozdělíme rovnoměrně do čtyř misek a pak už jen podle chuti přidáme ingredience.
Pro inspiraci jsem dala do jedné části směs sekaných oříšků a dvě lžíce datlového sirupu, druhá část byla sušené brusinky (namočíme přes noc do silného čaje, já použila brusinkový). K tomu jsem přidala čerstvé jahody pokrájené na kousky a pár celých malin.
Třetí část jsem ochutila pokrájenými švestkami, rozinkami namočenými přes noc v javorovém čaji a na kousky nasekané hořké čokolády a lžíci skořice. Tato varianta je úžasná a jako poslední jsem použila kompotovaný scezený ananas, strouhaný kokos (ten jsem ještě v robotu na jemno přesekala), jednu pokrájenou čerstvou nektarinku a hrst posekané bílé čokolády. Taky neměly chybu:-)
Každou směs dám zvlášť na pečící papír a umačkám do obdélníku, okraje pečícího papíru si ohnu jako do tvaru pekáčku. Dám je na plech většinou se vejdou po dvou. A peču v horkovzdušné troubě na 160°C.