Jehněčí Rogan Josh recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 750 g jehněčího masa (i s trochou kosti)
- 4 stroužky česneku
- asi 2 cm kousek zázvoru
- 3 lžíce oleje
- 4 rajčata
- 750 ml bílého jogurtu
- 1 cibule
- Koření I.:
- 1 lžíce celého pepře
- 6 semen kardamonu
- 3 hřebíčky
- 1 celá skořice
- Koření II.:
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mleté skořice
- 1/2 lžičky cayenského pepře
- 2 lžičky drceného fenyklu
- 2 lžičky garam masala
- sůl
- pepř
Postup Jehněčí Rogan Josh
Postup přípravy receptu
-
Olej rozohrejeme v hrnci a asi 2 min na ňom opražíme korenie I. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a krátko opražíme. Vložíme na kocky narezané mäso a prudko opečieme.
Cesnak a zázvor s troškou vody rozmixujeme na pastu a pridáme k mäsu. Pridáme koreniny II., na kocky narezané paradajky a opäť krátko orestujeme.
Potom zalejeme vodou tak, aby mäso bolo skoro zakryté a pomaly dusíme, kým nie je mäkké.
Stiahneme z plameňa a tesne pred podávaním primiešame jogurt.
Podávame s opečenými zemiakmi, ktoré zmiešame so zmesou podrveného koriandra a horčice (semená).