Jehněčí pekáč recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 kg brambor
- 750 kg jehněčího masa (malé plátky, jakékoliv)
- 2 ks jehněčí ledvinky (vyčištěné)
- 2 cibule
- 2,5 dl jehněčího vývaru
- tymián
- sůl
- pepř
- máslo
Postup Jehněčí pekáč
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky narežeme na plátky hrubé asi 0,5 cm. Plátky jahňaciny naklepeme, osolíme, okoreníme.
Do pekáča skladáme vrstvy v tomto poradí: ½ zemiakových plátkov, jemne osolíme, jahňacie plátky, ľadvinky narezané na kúsky, cibule narezané na kolieska, posypeme tymiánom, jemne osolíme a jemne okoreníme, ½ zemiakových plátkov, jemne osolíme, plátky masla.
Podlejeme jahňacím vývarom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 220°C asi 1.5 hod (závisí od mäsa).
Potom odkryjeme a dopečieme, kým zemiaky nebudú dozlata. Podávame so zeleninovým šalátom, čalamádou, kyslou uhorkou apod.