Jednoduchý zeleninový rendlík recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 300 g brambor
- 300 g mrkve
- 300 g pórku
- 2 hrsti čerstvých špenátových listů
- zelená nať jarní cibulky
- sůl
- pepř
- plátek másla
- 2 lžíce zakysané smetany
Postup Jednoduchý zeleninový rendlík
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, mrkev a pórek očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Všechno dohromady vložíme do kastrolu, mírně podlijeme, osolíme a zvolna pod pokličkou dusíme doměkka. Hlídáme, aby se nám voda úplně nevyvařila a zelenina se nezačala připalovat. V případě potřeby ještě trochu vody dolijeme.
Když už je vše skoro měkké, přidáme špenát. Malé lístky špenátu necháme vcelku, větší trochu překrájíme. Pak necháme zbylou vodu úplně vydusit, vmícháme plátek másla a když se máslo rozpustí, přimícháme zakysanou smetanu.
Porce na talíři posypeme nasekanou zelenou natí jarní cibulky. Podáváme samotné, třeba jako lehkou večeři nebo použijeme jako přílohu k plátku masa.