Játra se zeleninou v tomatě recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

500 g kuřecích jater
balíček oblíbené mražené zeleniny
anglická slanina
masox
rajčatový protlak
cibule
česnek
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na nudličky (nebo jak se nám to povede).

  2. V pánvi necháme na oleji dozlatova osmahnout nakrájenou cibulku a česnek, přidáme pokrájenou anglickou slaninu a necháme trochu vypéct, poté přidáme pokrájená játra, opepříme a zprudka je orestujeme. Pak játra vyndáme do teplé nádoby, aby vydržela teplá.

  3. Do výpeku v pánvi vsypeme zeleninu (nemusíme celé balení, prostě podle chuti), osolíme a necháme změknout.

  4. Pak do pánve vrátíme játra, přilijeme cca 0,5 l vývaru z masoxu, promícháme a přidáme rajčatový protlak (nebo případně kečup) a necháme pár minut provařit. Pokud se nám směs zdá příliš řídká, trochu zahustíme moukou, solamylem nebo čím jsem zvyklí, ale není to třeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!