Játracibulajdy recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 670 g vepřových jater
- 4 větší brambory
- 5 větších cibulí
- 5 větších stroužků česneku
- snítky čerstvého libečku na proložení jater
- 200 ml sladkého kečupu
- 150 ml červeného vína
- 75 ml Soya sauce Indonesia
- trochu celého kmínu
- trochu mletého pepře
- trochu sádla na vymazání zapékací nádoby
- čerstvé zelené bylinky na ozdobu
Postup Játracibulajdy
Postup přípravy receptu
-
Zapneme si troubu na předehřátí.
Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na 2cm plátky a lehce poprášíme pepřem.
Očištěné brambory nakrájíme na cca 3-4cm kolečka, cibuli na jemné půlkolečka a česnek na plátky.
Sádlem vymazané dno zapékací nádoby zaplníme všemi pokrájenými bramborami a mírně posypeme kmínem. Posypeme plátky česneku a polovinou pokrájené cibule. Položíme snítky libečku, plátky jater a zbytek cibule. Zalijeme červeným vínem (použila jsem polosladký Cabernet), sojovou omáčkou a kečupem.
Přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby na 25minut péct na nejvyšší stupeň(já mám obyčejnou plynovou). Poté troubu ubereme na poloviční výkon a pečeme ještě 20 minut. Podáváme se společně upečenými bramborami,ale ke šťávě, které je dost se hodí i rýže.